ידועים בציבור – זכויות שחשוב להכיר

בעבר לא היה נהוג לחיות בחיים משותפים יחדיו מבלי למסד את הקשר. כיום העניין כבר יותר נפוץ ויותר ויותר זוגות חיים ביחד ומנהלים חיים משותפים מבלי להינשא. בשל כך, המדינה החליטה להסדיר את הנושא ולהעניק גם עבור ידועים בציבור זכויות שדומות מאוד לזכויותיהם של בני זוג נשואים. באלו זכויות מדובר? להלן כל המידע.

מהם ידועים בציבור?

זוג הנחשב ידוע בציבור הינם בני זוג שחיים יחד ומנהלים משק בית משותף אך הם אינם נישאו מעולם במסגרת האזרחית או דרך הרבנות. ניתן למצוא דוגמאות רבות לקשרים מסוג אלו בחיי היום יום כגון זוג חברים (חברות רומנטית) שחיים יחד בזמן הלימודים, בני זוג שחיים יחד לאחר גירושין ואינם מעוניינים להתחתן שוב וכמובן, בני זוג שאחד מהם או שניהם הינם פסולי חיתון כגון ממזרים, זוגות חד מיניים, זוגות מעורבים מבחינה דתית וכו'.

לאלו זכויות זכאים ידועים בציבור?

בוודאי תשמחו לגלות כי בכל הקשור לזוג הנחשב ידוע בציבור, זכויות רבות מגיעות לכם. למעשה, מדינת ישראל מכירה בזוגות ידועים בציבור כזוגות נשואים לכל עניין ודבר, הכרה שאיתה מגיעים גם זכויות בביטוח הלאומי ומס הכנסה . יחד עם זאת, בעוד שזוגות נשואים אינם צריכים להראות פסק דין כלשהו, ידועים צריכים להציג צו בית משפט על מנת לזכות בהכרה זו. ובאלו זכויות מדובר? ובכן הביטוח הלאומי מעניק קצבאות, מענקים והטבות שונות שמגיעות לזוגות שעומדים בקריטריונים. ומס הכנסה מעניק נקודות זיכוי ממש כמו לזוגות נשואים לכל עניין ודבר.

ידועים בציבור – זכויות בפרידה

כאשר בני זוג ידועים נפרדים, הדבר מהווה כמעין "גירושין" שכן יש לפרק את הקשר ביניהם מבחינה כלכלית ואף לקבוע את ההסדרים השונים כאשר ישנם ילדים בתמונה. למעשה, במידה וישנם ילדים האב יהיה חייב לשלם דמי מזונות ילדים, דמי מזוונת אישה בעת הצורך, לחלק את הנכסים המשותפים שווה בשווה ועוד. יש לציין כי גם עבור ילדים שנולדו לזוג בחזקת ידוע בציבור זכויות והתייחסות שווה בעיני החוק וערכאות הדת, כאילו נולדו להורים נשואים והם בשום אופן אינם נחשבים לממזרים, כפי שרבים נוטים לחשוב.

ירושה

לכל זוג ידוע בציבור זכויות הקשורות גם לענייני הירושה של בן הזוג שנפטר, כאילו היו בעל ואישה. לעיתים רבות במקרים אלו דורש בן הזוג של הנפטר את זכויותיו בירושה וזאת למרות שלא קיים פסק דין משפטי שכבר הגדיר אותם בתור ידועים בציבור. במקרה זה אין הדבר אומר כי לבן הזוג אין יד בירושה. להיפך, הוא ידרוש אותה על סמך הטענה בלבד כי מדובר בידוע בציבור ובמידה והדבר מוכח, חלקו בירושה מובטח.

למידע וייעוץ בתחום – פנו אלינו

Rate this post