דיני משפחה
דיני משפחה הינו תחום המטפל בסוגיות משפטיות מורכבות המתייחסות לקונפליקטים בין בני המשפחה. עורכי הדין מהתחום הזה מטפלים בנושאים כמו אימוץ, אלימות במשפחה, פונדקאות, דמי מזונות, אחריות הורית, זכויות הילד במשפחה וכו'. אך תחום זה מתמקד בעיקר בייצוג משפטי בנוגע למחלוקות בין בני הזוג על המשמורת של הילדים ובחילוקי דעות בנוגע לחלוקת הרכוש בתהליך הגירושין. מורכבות הטיפול בסוגיות המשפטיות של דיני המשפחה נובע, בין היתר, מכך, שבבית המשפט לענייני משפחה, למרבית המקרים הנידונים בו אין אסמכתאות בכתב לעניינים חשובים שנקבעו בין בני המשפחה בעבר. מרכיב נוסף המתאר את מורכבות התחום הוא עול ההוכחה. לדוגמה, על מנת להוכיח מי מההורים ראוי לקחת את הילדים תחת חסותו אחרי הגירושין, יש צורך לעשות שימוש בגורמים מקצועיים כמו פסיכולוגים ועובדים סוציאליים.
עורכי דין לענייני משפחה
סוגיות משפטיות הנוגעות למשפחה יוצרות רגישות גבוהה בעיקר כאשר מעורבים בהן ילדים. בחירת עורך דין לענייני משפחה תלויה במורכבות המקרה. אם הסוגיה היא פשוטה אפשר להעסיק עורך דין לענייני משפחה במחיר מוזל. אך כאשר הסוגיה היא מורכבת, הדורשת כישורים ותכנון רב לצורך המקרה, אי אפשר יהיה להתפשר על עורך הדין, ולכן במקרה זה יהיה צורך בעורך דין משפחה עם ניסיון בטווח רחב של נושאים ובעל מיומנויות מוכחות. עורכי הדין מתחום דיני המשפחה נוהגים להסתייע בתהליכי גישור ובוררות כדי לפתור חילוקי דעות בין המתדיינים. היות ודיני המשפחה הינו תחום המערב רגשות ויחסים מורכבים בין הצדדים המעורבים, ישנם עורכי דין המעדיפים לפתור את חילוקי הדעות בין המעורבים מחוץ לבתי המשפט וכך להימנע גם מהעלות הגבוהה של הדיונים המשפטיים.
בית המשפט לענייני משפחה
בית המשפט המוסמך לדון בתביעות בענייני דיני המשפחה בישראל הוא בית המשפט לענייני משפחה. בישראל. בית משפט השלום כולל בתוכו את בית המשפט לענייני משפחה אשר הוקם על פי חוק בית המשפט לענייני משפחה, התשנ"ה- 1995. מאפייניו העיקריים של בית המשפט לענייני משפחה הם שופטים בעלי ניסיון רב ובקיאות בתחום. בישראל ישנה סמכות ייחודית לבית הדין הרבני לדון בתחום האישי של נישואין וגירושין, אך בכל יתר העניינים יש לו סמכות מקבילה לזו של בתי המשפט לענייני משפחה.