הסכמי גירושין

הסכמי גירושין הם דרך נכונה ויעילה מאוד לפתור את הליך הגירושין, מבלי להידרש לתביעות משפטיות ארוכות ומורכבות. לא פעם, הדרך להסכמי גירושין הינה מורכבת וקשה, משום שבין בני הזוג יש לא מעט כעסים ואיבה, אך נציין שלמטבע תמיד יש שני צדדים, במיוחד במסגרת הליכי גירושין. במאמר זה נסביר בקצרה כיצד מתנהל הליך גירושין ומה הדין לגבי הסכמי גירושין. לאחר מכן נציג מעט טיפים, שאם בני זוג יממשו אותם, יתכן שהליך הגירושין יהיה קל ונעים יותר. נעיר כי מטרת המאמר היא להעניק לכם הקוראים מידע איכותי, אך המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ספציפי אצל עורך דין משפחה.

הליך גירושין – מה חשוב לדעת?

הליך גירושין הינו מונח כללי למדי. הליך גירושין כולל מספר הליכים. קודם כל – תביעת הגירושין: בישראל, תביעת גירושין בין יהודים, מוגשת לבית הדין הרבני. לאחרון יש סמכות בלעדית לעסוק בתביעות גירושין בין יהודים. כמו כן, לאחרון אין סמכות לעסוק בשאר תחומי הגירושין, כגון – מזונות (יש לו סמכות מקבילה, אבל לא בלעדית), הסדרי שהות וחלוקת רכוש. מאידך, אם צד להליך הגירושין, מגיש תביעת גירושין וכורך אליה את שאר הנושאים שהזכרנו, אזי בית הדין הרבני "קונה" סמכות לדון בשאר התחומים.

חשוב להעיר כי תביעת גירושין אינה דבר של מה בכך. כדי להתגרש יש להוכיח עילת גירושין מבין עילות הגירושין המפורטות בדין הדתי–אישי, כגון – אי סיפוק מיני, עקרות, מעשה כיעור, בגידה ועוד. כמו כן, תביעת גירושין היא תביעה לכל דבר ועניין: הצדדים מעידים, מציגים ראיות לעילת הגירושין לה הם טוענים ועוד. במידה והוכחה עילת גירושין, בית הדין יורה על סידור גט.

לצד זאת, ישנו בית המשפט לענייני משפחה. לאחרון יש סמכות לעסוק בכל הנושאים בתחום המשפחה, למעט תביעת גירושין ונישואין. כלומר, את תביעת הגירושין אפשר לנהל בבית הדין הרבני. מצד שני, נושאים כגון מזונות, הסדרי שהות ורכוש, אפשר לנהל בבית המשפט לענייני משפחה.

ברצוננו לציין כי אין ספק שהליכי גירושין הם יקרים והם גם יכולים להיות ארוכים מאוד.

מהו הסכם גירושין?

בני זוג יכולים להגיע להסכם גירושין, ובכך להימנע מניהול הליך גירושין מורכב וארוך. הסכם גירושין, כשמו כן הוא: הסכם בין בני הזוג, שיכול לכלול את כל הנושאים שעל בני הזוג להסדיר. ניתן לערוך הסכם גירושין באמצעות שיח ישיר של בני הזוג, או עורכי דין של בני הזוג, וגם באמצעות פנייה למגשר גירושין. הסכם גירושין מוגש לבית הדין הרבני ובדרך כלל מאושר ללא קשיים מרובים.

איך נגיע להסכם גירושין בצורה יעילה ועניינית?

בחלק הזה נציג לכם מספר המלצות, שתוכלנה לסייע לכל צד להליך גירושין, להגיע להסכם גירושין יעיל, ונכון. ההמלצות שלנו אינן בהכרח משפטיות והן מבוססות על ניסיון רב שנים של ייצוג צדדים במסגרת הליכי גירושין:

נתנהג בכבוד: לא פעם, בני זוג שוכחים שהם לא מתגרשים מאויב, אלא מגבר או אישה שיחד הקימו בית ומשפחה משותפת. לכן, ההמלצה העיקרית והחשובה ביותר שלנו, היא שבני זוג צריכים לנהוג בכבוד איש עם רעותו. אם תנהגו בכבוד, יתכן שתצליחו להגיע להסכם גירושין יעיל וענייני.

נקבל ייעוץ משפטי נכון: כדי להתגרש ולהגיע להסכם גירושין, הרי שיש לפעול ממקום של כוח. לשם כך, חשוב מאוד להיעזר בעורך דין גירושין ולקבל ייעוץ משפטי נכון וענייני. רק כאשר אתם באמת מודעים לזכויות שלכם, תוכלו להגיע להסכם גירושין יעיל וענייני.

לא נערב צדדים שלישיים: עוד טעות שבני זוג עושים, היא לערב צדדים שלישיים במסגרת הליך הגירושין. אותם צדדים שלישיים הם גם הילדים המשותפים שלהם וחברים קרובים. הכפשה של בן או בת הזוג, היא דבר פסול. היא לא תסייע לבני הזוג להגיע לידי הסכם גירושין, ועל אחת כמה וכמה, כאשר מדובר על הסתה של ילדים משותפים.

לסיכום:

במאמר זה עסקנו בהסכמי גירושין. תחילה הסברנו כיצד מתנהל הליך גירושין ופירטנו אילו הליכים כלולים במסגרת הליך גירושין. כמו כן, הסברנו מהו הסכם גירושין ותיארנו מה חשוב לדעת על הסכמים אלו. בנוסף הצגנו מספר טיפים לשאלה כיצד אפשר להגיע להסכם גירושין יעיל וענייני. הטיפים שהצגנו הם בעיקרם חברתיים, ומבוססים על ניסיוננו בתור עורכי דין לגירושין בעלי ניסיון של שנים רבות בייצוג צדדים במסגרת הליכי גירושין.

Rate this post